Компанията отдавна съжалява, че е подвеждала клиентите си. Федералната търговска комисия

...
Компанията отдавна съжалява, че е подвеждала клиентите си.
Федералната търговска комисия
Коментари Харесай

Жестоко: FTC наказа Cerebral с глоба от $7 милиона за изтичането на медицински данни

Компанията от дълго време съжалява, че е подвеждала клиентите си.

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) наложи санкция от над 7 милиона $ на Cerebral, снабдител на телемедицински услуги за психологично здраве. Голямата санкция е наложена за откриване на сензитивна потребителска информация на трети страни с рекламна цел. Отделно от това на компанията беше наложена възбрана за бъдещо потребление и откриване на персонална информация на клиентите за същите цели.

FTC упрекна Cerebral и нейния някогашен основен изпълнителен шеф Кайл Робъртсън в нарушение на поверителността и заблуждение на клиентите във връзка с политиките за преустановяване на услугите. Компанията твърди, че дава „ безвредни, сигурни и ненатрапчиви “ услуги, само че не разкрива, че данните ще бъдат споделяни с трети страни.

FTC твърди, че Cerebral преднамерено и умишлено е вградила принадлежности за следене в своите уеб уеб сайтове и приложения. По този метод данните на близо 3,2 млн. консуматори са предадени на платформи като LinkedIn, Snapchat и TikTok. Прехвърлените данни са включвали имената, здравна информация, адреси, телефонни номера. И още датите на раждане, демографска информация, IP адреси, застрахователна информация и друга информация.

FTC показва също, че някогашните чиновници на Cerebral преди този момент са имали достъп до медицинските досиета на клиентите. Дори и след уволнението им заради некомпетентността на виновните за отнемането им лица. Това е траяло от месец май до декември 2021 година

Компанията е упрекната и в изпращане на рекламни пощенски картички на своите клиенти без пликове. Тези картички са съдържали имената на пациентите и информация, която би могла да разкрие диагнозата и лекуването им на всеки, който ги види.

Това дело е част от поредицата искове на FTC против доставчиците на здравни услуги. Тези медицински институции през последните години са споделяли техните извънредно чувствителни данни с аналитични платформи и обществени медии без единодушието на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР