Компанията от отбранителната индустрия Интернешънъл арморд груп (International Armored Group

...
Компанията от отбранителната индустрия Интернешънъл арморд груп (International Armored Group
Коментари Харесай

Започва строежа на завод за бронирана техника по стандартите на НАТО в Бургас - Свят

Компанията от отбранителната промишленост " Интернешънъл арморд груп " (International Armored Group - IAG), възнамерява построяването на индустриална база за бронирани коли в България. Първата копка на новия цех по стандартите на НАТО ще бъде направена през март в Промишлена зона – Бургас, оповестиха от компанията. Планирана е първична инвестиция 20 млн. лв., а локалната администрация в Бургас ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура.

Подготовката на плана започва още при започване на 2022 година. Предвидено е новият цех да бъде на повърхност от 150 000 кв./м, като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения.

" Щастливи сме, че имаме опция да разтеглим нашето интернационално семейство точно с произвеждане в България, където влагаме с изключение на в нововъведения в защитата, и в експерти, от които страната ни има потребност. Със старта на градежа ще отбележим основен миг в развиването на този значим план, който ще има толкоз позитивно влияние върху българското индустриално произвеждане. Благодаря на всички национални и локални институции, които свършиха своята работа професионално, тъй че планът да започва в период “, разяснява притежателят на IAG доктор Антон Стефов, представен от пресслужбата на компанията.

Български експерти, подготвени от специалистите на IAG по света, ще създават цялата гама произведения на IAG, в това число най-новата бронирана машина на пехотата " РИЛА 8х8 ". Завършването на фабриката ще сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България. В ход е разработка и на серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди, с присъединяване на водещи български компании сътрудници на IAG. Новите разработки също ще бъдат създавани в България.

Стратегията на IAG е да влага във военната индустрия в България, като заводът в Бургас е стъпка в тази посока. Българска телеграфна агенция напомня, че от 2021 година компанията употребява български полигон за осъществяване на тестови тествания за качеството на продукцията си по стандартите на НАТО.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР