Компанията Opel разкри първи подробности за новото поколение на компактния

...
Компанията Opel разкри първи подробности за новото поколение на компактния
Коментари Харесай

Opel разкри каква ще е следващата Mokka

Компанията Opel разкри първи детайлности за новото потомство на компактния си кросоувър Mokka. Официалната премиера на автомобила би трябвало да се състои до края на годината.
Засега немският производител е посочил единствено една фотография на първообраз, който е затрупан с камуфлаж. От нея може да се допусна, че дизайнът на кросоувъра ще повтаря значително този на новото потомство на хечбека Corsa, само че ще получи и някои елементи от концептуалния SUV Opel GT X Experimental.
Следващата Mokka ще бъде издигнат на модулната платформа CMA на френската група PSA, която стана притежател на Opel още през 2017 година Кросоувърът ще получи моторите на новото Peugeot 2008. Това са 1,2-литров бензинови турбомотори с мощ 100, 130 и 155 к.с., както и 1,5-литров дизел, разрастващ 100 и 130 к.с.
От Opel потвърдиха също, че новата Mokka ще се предлага и в електричеса версия. Тя ще получи задвижването на „ зелената “ Corsa, която разчина на електромотор със 136 к.с. и 50-киловатова батерия.
Любопитното е, че за разлика от останалите си кросоувъри – Grandland X и Crossland X, новият Mokka няма да има писмен знак X в името си. Така беше и при първото потомство на модела от 2012 година Добавката X се появи едвам през 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР