Компанията на Васил Божков "Ню Геймс" АД, чрез която се

...
Компанията на Васил Божков "Ню Геймс" АД, чрез която се
Коментари Харесай

Лотарията на Васил Божков обяви фалит

Компанията на Васил Божков "Ню Геймс " АД, посредством която се проведоха лотарийните игри на "Националната лотария ", е поискала да бъде оповестена от Софийския градски съд в неплатежоспособност. Това излиза наяве от документи на компанията, подаден в Търговския указател, написа economic.bg.

От данните в желае излиза наяве, че Национална агенция за приходите е запорирала сметки, депозити, трезори за близо 300 млн. лева, в които попадат и доверителни сметки. Постановлението се апелира в съда. Запорирани са и 16 моторни транспортни средства.

В молбата си до съда от сдружението показват, че то не може да прави никакви заплащания заради запори от Националната организация за приходите (НАП). Пак затова от компанията показват, че не могат да изплатят и облагите на участниците в игрите до 21 февруари 2020 година

Припомняме, че от тази дата влязоха в действие промени в Закона за
хазарта, които разрешават единствено страната да провежда лотарийни игри. От същата дата спря и разпространяването на билетите за такива игри на уредници, разнообразни от "Българския състезателен тотализатор ".

От
лотарията оповестиха за запорите от Национална агенция за приходите в края на февруари.

Заседание на Софийски градски съд по делото за банкрута е планувано за 7 април.

Заради прекъсването на бизнеса с талоните от "Национална
лотария " беше затворена и веригата Lafka.

По-рано през днешния ден търговци на дребно желаеха подпомагане от премиера Бойко Борисов страната да им възвърне 50 млн. лв., които са платили за лотарийни билети.

В момента по закон те би трябвало да съдят сдружението „ Ню Геймс “, чиито сметки са запорирани. Това ще ги подреди измежду голям брой кредитори на сдружението и не се знае дали и по кое време претенциите им ще бъдат задоволени.

В същата обстановка са и печелившите от игрите, които чакат погашение на облагите си. Те също ще са надалеч обратно в листата с кредиторите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР