Компанията на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway обяви, че е

...
Компанията на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway обяви, че е
Коментари Харесай

Компанията на Уорън Бъфет купува застраховател за 11.6 млрд. долара

Компанията на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway разгласи, че е постигнала съглашение за придобиването на застрахователната компания Alleghany против 11.6 милиарда $, или 848.02 $ на акция, в брой.

От бизнес конгломерата на Бъфет осведомиха, че контрактуваната цена “представлява 1.26 пъти счетоводната стойност на цената на акциите на Alleghany към 31 декември 2021 година,” както и е с 16% по-висока от междинната цена на книжата на застрахователя за последните 30 дни.

Сделката се чака да бъде финализирана през последното тримесечие на тази година.

Акциите на Alleghany нарастнаха с над 15% в предборсовата търговия. Чрез своите подразделения Alleghany взе участие в разнообразни сфери на застраховането, включително парцели, акцидент и презастраховане.

“Berkshire ще бъде идеалният непрекъснат дом на Alleghany - компания, която проследявам от близко от 60 години,” се споделя в изказване на ръководителя и основен изпълнителен шеф на Berkshire Уорън Бъфет.

Главният изпълнителен шеф на Alleghany Джоузеф Брандън, който преди този момент оглавяваше притежаваната от Berkshire General Re, дефинира договорката като “страхотна за акционерите, подразделенията, клиентите и чиновниците на Alleghany.”

Сделката може да изненада някои акционери на Berkshire, защото в писмото си до тях през 2022 година Бъфет съобщи, че дружно с вицепредседателя Чарли Мънгър не намират нищо “вълнуващо”, когато става въпрос за огромни придобивания.

Тук би трябвало да се посочи, че 11.6 милиарда $ е дребна сума, спрямо кеша на Berkshire, който в края на 2021 година е възлизал на 146.72 милиарда $.

Днешната договорка беше оповестена, откакто през предходната седмица акциите от Клас А на Berkshire нарастнаха до рекордните над 500 000 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР