Компанията на Илон Мъск SpaceX ще доставя по-бърз интернет на

...
Компанията на Илон Мъск SpaceX ще доставя по-бърз интернет на
Коментари Харесай

SpaceX ще доставя сателитна връзка за флотилията на Royal Caribbean

Компанията на Илон Мъск SpaceX ще доставя по-бърз интернет на флотилията на круизния колос Royal Caribbean. Досега пасажерите плащаха за сателитна връзка, написа Военновъздушни сили.

Партньорството със SpaceX  ще „ разреши повече действия с висока честотна лента като видео стрийминг ”, изясни Джейсън Либърти, основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean.

Starlink употребява огромната си мрежа от спътници, които обикалят към Земята. Инсталирането на сателитната връзка на круизните кораби стартира неотложно и ще завърши до март 2023 година

Партньорството бележи „ най-голямото обществено внедряване на високоскоростен интернет на Starlink в туристическата промишленост до момента “. „ Тази технология ще обезпечи интернет съгласуваност на борда на нашите кораби, подобрявайки круизното преживяване както за гостите, по този начин и за екипажа “, счита Либърти.

Starlink, която се ръководи от SpaceX, е проектирана да дава високоскоростен интернет на хора, които живеят в отдалечени региони, с помощта на хиляди свои спътници, които са сложени в ниска орбита към платената. Това прави скоростта на връзката сред спътниците и Земята допустимо най-висока.

По-рано тази година Мъск направи Starlink наличен в Украйна, откакто съветските сили нахлуха и затвориха украинските интернет услуги и се пробваха да блокират обществените медии. Мрежата е употребена и от украинци за връзка на бойното поле.

Глобалната круизна промишленост бе  мощно ударена от пандемията. Royal Caribbean, която ръководи втората по величина флотилия от круизни кораби в света, означиха растеж на облагата след рухването на рестриктивните мерки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР