Компанията Монсийт“ ООД, която произвежда луксозни седалки и акустични стенни

...
Компанията Монсийт“ ООД, която произвежда луксозни седалки и акустични стенни
Коментари Харесай

В Бургас строи предприятие чуждестранен производител на луксозни седалки и акустични стени за кина, театри и стадиони

Компанията „ Монсийт “ ООД, която създава първокласни седалки и акустични стенни панели за кино салони, конферентни зали, спортни уреди, учебни заведения и други, започва създаване на лична база в Бургас.

Проектът планува отделяне на индустриална част, складови пространства за готовата продукция и административна част. Размерът на закупения от компанията парцел е 8940 кв. м.

Новата база ще бъде част от Промишлена зона „ Север “ или така наречен Фаза 1 на „ Индустриален и логистичен парк – Бургас “, ситуирана край Бургаското езеро. С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити към 40 работни места при дефинитивно довеждане докрай на индустриалните линии.

„ Монсийт “ ООД има богат интернационален опит в дизайна, производството и инсталирането на разнообразни типове седалки и акустични стени. От сдружението споделят, че ключът към техния триумф се крие в качество и точност на направата, а съществена цел стават пазарите в Европа. Едно от последните влиятелни достижения на компанията е обвързвано с направа на цялостната седалкова система за националния стадион на Сенегал.

Междувременно Община Бургас и локалният парламент дадоха зелена светлина за създаване на комплекс, включващ база за произвеждане на здравословни хранителни десерти, база за произвеждане на храна за домашни любимци и прилежаща към тях логистично-складова база, която да ги обслужва. И тази инвестиция ще се реализира в ПЗ „ Север “, върху територия от 30 дка.

Според авансово декларираното желание, строителството и обзавеждането на индустриалния комплекс ще костват над 10 милиона лв.. Разкритите нови работни места се чака да бъдат над 100. За осъществяване на инвестицията е деклариран интерес за закупуване на два прилежащи парцела, ситуирани в ПЗ „ Север “ – единият благосъстоятелност на Община Бургас, другият на „ Индустриален и логистичен парк – Бургас “ АД.

* Кметът Димитър Николов още веднъж приканва за поддръжка от държавната власт, защото капиталовият интерес към Бургас през последните години е повишен, само че има закъснение с инфраструктурното обслужване на новите индустриални зони на града.

„ Когато бъдат осъществени и тези нови индустриален комплекси, съвсем изцяло ще изчерпим опциите на Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк – Бургас да приема нови вложители. Там към този момент действително работят 35 нови предприятия, а свободните терени свършиха. 7 компании към този момент закупиха терени на територията на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, ситуирана наоколо до к-с „ Меден рудник “. Но към момента липсва нужната инфраструктура, с цел да могат да почнат да строят своите бази и предприятия. Там са нужни незабавни дейности, с цел да не изгубим вложенията и новите работни места! “, сподели кметът Димитър Николов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР