Компанията майка на TikTok, ByteDance, се отказа от плановете си

...
Компанията майка на TikTok, ByteDance, се отказа от плановете си
Коментари Харесай

ByteDance се отказва от продажбата на TikTok в САЩ

Компанията майка на TikTok, ByteDance, се отхвърли от проектите си да продаде интервенциите на приложението за къси видеа в Съединени американски щати.

Според изданието South China Morning Post основаният в Пекин софтуерен колос отсрочва договорката с американските Oracle и Walmart, откакто мандатът на Доналд Тръмп изтече, съобщи Fox Business.

С поредност от изпълнителни заповеди предишното лято някогашният държавен глава вкара редица условия към ByteDance, заклеймявайки TikTok като опасност за националната сигурност на Америка поради връзки с китайското държавно управление. Едно от тях беше бизнесът в Съединени американски щати да бъде трансфериран към американски компании, с цел да продължи да действа приложението.

„ Сделката бе предопределена основно за облекчаване на настояванията от администрацията на Тръмп… Но Тръмп го няма и основата на договорката към този момент я няма “, изясни източник на  South China Morning Post.

По-рано през февруари стана ясно, че администрацията на Джо Байдън отстъпва от опитите за възбрана на TikTok в Съединени американски щати, отправяйки към съда молба за отсрочване на правния спор, защото държавното управление стартира по-широк обзор за това по какъв начин тъкмо заплашват националната сигурност китайските софтуерни компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР