Компанията Мастъркард продали на технологичния гигант Гугъл данни за клиентите

...
Компанията Мастъркард продали на технологичния гигант Гугъл данни за клиентите
Коментари Харесай

„Мастъркард” продали на „Гугъл” данни за клиентите си с цел по-ефективна реклама

Компанията „ Мастъркард ” продали на софтуерния колос „ Google ” данни за клиентите си от Съединените щати за по-ефективна реклама, написа „ Блумбърг ”. Изданието е удостоверило информацията за договорката с четири самостоятелни източника, два от които са работили директно по договорката сред двете компании.

До момента няма публични данни за подписване на каквото и да било съглашение сред двете компании.

Според „ Блумбърг ” от компанията за заплащания с карта, чиито артикули се употребяват в целия свят, е продала данните, които демонстрират какво са купували техните клиенти за последната една година. От своя страна „ Google ” сравнили тези данни с онлайн рекламите, с цел да създадат по-точна преценка дали те в действителност са повлияли върху продажбите.

Равносметката и получените данни са налични за част от рекламодателите в „ Google ”.

Клиентите на „ Мастъркард ” по този начин и не са известени, че данните им се продават и употребяват от други компании, което повдига въпроси за поверителността на тази информация, показват от „ Блумбърг ”.

Според източниците на изданието „ Google ” платили милиони долари за тези данни, като част в договорката влизало също софтуерният колос да дава част от приходите от реклама на „ Мастъркард ”. Говорител на „ Google ” декларирал за „ Блумбърг ”, че сходно съглашение няма.

Говорителят прецизира, че всичките им принадлежности, предоставени на рекламодатели за потребление, са предпазени и данните в тях няма по какъв начин да бъдат употребявани от трети лица.

От „ Блумбърг ” показват, че е допустимо това да не е единствената договорка сред „ Google ” и компании за кредитни карти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР