Компанията Johnson&Johnson спря производството на еднодозовата ваксина срещу коронавируса, съобщи

...
Компанията Johnson&Johnson спря производството на еднодозовата ваксина срещу коронавируса, съобщи
Коментари Харесай

Проблем! Спряха производството на ваксината на J&J срещу COVID-19

Компанията Johnson&Johnson спря производството на еднодозовата ваксина против ковид, заяви The New York Times.

Единственият цех в Лайден, Нидерландия, който произвеждаше препарата, е прекратил тази своя активност в края на предходната година. Там към този момент е почнало производството на ваксина против различен вирус, която е към момента пробна, само че се чака да донесе по-високи доходи в бъдеще.

Уточнява се че прекъсването на препарата на Johnson&Johnson е краткотрайно и след няколко месеца той може да се създава още веднъж. Въпреки това, прекъсването ще докара до понижаване на доставките.

Говорителят на компанията Джейк Сарджънт съобщи, че в този момент задачата е имунизацията да бъде налична там, където има нуждаещи се хора. По думите му, партиди от препарата не престават да се доставят на заводите, където се прави тяхното дозиране и пакетиране. Сарджънт прецизира, че все още има милиони подготвени дози.

Ваксината на Johnson&Johnson загуби известност в Съединени американски щати и други обезпечени с ваксини страни най-много поради необичаен, само че рисков непряк резултат, обвързван с появяването на тромбози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР