Компанията Fujifilm обяви новия си модел X-T1 IR, който ще

...
Компанията Fujifilm обяви новия си модел X-T1 IR, който ще
Коментари Харесай

Нов фотоапарат ще вижда през дрехите

Компанията Fujifilm разгласи новия си модел X-T1 IR, който ще може да снима през облекла. Това става, тъй като той ще може да „ вижда “ инфрачервена светлина, която е невидима за човешкото око. Видимата светлина се намира от 390 (виолетово) и 700 нанометра в светлинния набор. След 700 нанометра стартира инфрачервеният набор. Според Fujifim, техният уред може да хваща светлина с дължина на вълната до 1000 нанометра, като това стига доникъде на инфрачервения набор. Апаратът също ще може да улавя светлина, с дължина на вълната до 380 нанометра, което се пада в ултравиолетовия набор.

Инфрачервената снимка може да основава много забавни фотоси. Пейзажите ще наподобяват напълно друго. Добре осветени дървета и шубраци наподобяват като затрупани със сняг. На обяд, светлосиньото небе има тъмнолилав отенък.

Но има и един непряк резултат. В някои случаи апаратът ще може да вижда през облеклата – е, с цел да стане това, облеклата би трябвало да са тънки. Все отново, апаратът не е юридически особено за перверзници – това е професионален фотоапарат, който ще намира много необятно приложение, като да вземем за пример в криминалистиката, опазването на здравето и науката като цяло. В криминалистиката, инфрачервената снимка ще бъде употребена за анализиране на кръв на местопрестъпленията, разкриване на пострадвания надълбоко в тъканите и виждане през задраскани пасажи от документи.

Апаратът ще бъде пуснат в продажба през октомври, като цената му ще бъде 1 700 $. От Fujifilm към момента не са посочили фотоси на крайния артикул, само че вярата е, че ще бъде в много ярки цветове (по опция неоново зелено), с цел да предизвестява за евентуалната заплаха от злоупотреби с опциите му.

Wired

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР