Компанията Фейсбук (Facebook Inc) съобщи в понеделник, че базирани в

...
Компанията Фейсбук (Facebook Inc) съобщи в понеделник, че базирани в
Коментари Харесай

Според "Фейсбук" 126 милиона американци може да са видели руските политически реклами

Компанията " Facebook " (Facebook Inc) заяви в понеделник, че основани в Русия създатели от така наречен Фабрика за тролове са написали за интервал от 2 години към 80 хиляди политически известия в обществената мрежа, които евентуално са били видени от 126 милиона американци.

Подробностите бяха разкрити в документално изказване на основния юрисконсулнт на компанията Колин Стреч преди той да се яви за чуване в Конгреса. В текста се споделя, че въпросните известия са оскъдна част от изявленията във " Facebook " - към едно на всеки 23 000.

Но публикуването им е нарушило разпоредбите на компанията, а какъвто и да е мащаб на сходна активност е недопустим, написа още Стреч.

" Тези дейности опонират на задачата на " Facebook " да построява общности, както и на всичките ни правила. Твърдо сме решени да сторим всичко належащо, с цел да се оправим с тази нова опасност. "

Споменатите 80 000 реализира са от времето сред юни 2015г. и август 2017г. Повечето от тях съдържат предизвикващи разделяне публични и политически послания по въпроси като расовите връзки и правата за владение и носене на оръжие.

В петък " Facebook " разгласи проект да усили прозрачността към ролята на компанията в политическата реклама като през 2018г. стартира стратегия с търсачка за рекламите, свързани за 4 години с американски избори. В данните ще са посочени размерът на вложените средства и демографски профил на аудиторията, до която са достигнали посланията.

Идеята е да се направи тест в Канада преди задействането на търсачката в навечерието на частичните избори след година в Съединени американски щати, а в бъдеще този списък може да се разшири и отвън страната, като демонстрира реклами за избори и в други страни.

В бъдеще рекламодателите във " Facebook " ще би трябвало да изписват в реклами, свързани с избори, кой е платил за тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР