Компанията е принудена да отвори R&D центрове в САЩ и

...
Компанията е принудена да отвори R&D центрове в САЩ и
Коментари Харесай

Не достигат инженери за Sony в Япония

Компанията е принудена да отвори R&D центрове в Съединени американски щати и Европа

Sony влага интензивно в проучвания и разработки, само че в Япония не доближават експерти за компанията (снимка: Sony)

Sony и други японски компании се натъкват на дефицит на висококвалифицирани експерти в родината си. В някои браншове свободните позиции надвишават неведнъж броя на претендентите.

За да се оправи с недостига на фрагменти, Sony, която управлява над 50% от международния пазар на сензори за изображения, се насочва към създаване на центрове за проучвания и разработки (R&D) в чужбина, отбелязва Nikkei.

Наскоро компанията отвори R&D център в Съединени американски щати, а в околните 2-3 години се чака да сътвори сходен център и в Европа. Увеличаването на екипа от разработчици и съществуването на локален инженерен запас ще оказват помощ на Sony да отговори по-пълноценно на условията на клиентите.

Японският производител не е податлив да отстъпва позиции на пазара на сензори за изображения на съперници от Китай и Южна Корея. В околните три години Sony ще влага към 5,47 милиарда $ в произвеждане на CMOS сензори за смарт телефони и друга електроника, като това поражда и потребност от още фрагменти.
още по тематиката
Освен Sony с дефицит на висококвалифицирани експерти се сблъскват и други японски компании. Статистиката сочи, че в някои браншове на стопанската система се търсят неведнъж повече експерти, в сравнение с са наличните фрагменти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР