Компанията Джи Пи Груп все още не се е отказала

...
Компанията Джи Пи Груп все още не се е отказала
Коментари Харесай

До ден днешен Джи Пи Груп не са се отказали да строят магистрала Струма

Компанията Джи Пи Груп към момента не се е отказала публично да строи тунел Железница от сектора на автомагистрала Струма в Кресненското дефиле. Това разкри в утринния блок на бТВ ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов.

" Предстои и построяването на тунела при Железница, само че сега процедурата се апелира. В взаимозависимост от правосъдното решение и класирането ще бъде избран изпълнителя. Ако класираният преди всичко участник се откаже, тогава реализатор ще бъде идващият в класирането. До този миг избраният преди всичко участник в процедурата „ Джи Пи Груп “ не са създали формален отвод от осъществяване на плана ", сподели той.

След като гръмна абсурдът " Джи Пи Гейт " и откакто бяха атакувани от премиера Бойко Борисов, от строителната компания обявиха, че ще се отдръпват от този план с цел да не заплашват осъществяването на цялата автомагистрала поради възможни инспекции към активността им.

На 1 януари 2019 година са продадени над 5 хиляди бр. е-винетки за към 380 хиляди лева Това значи, че на всяка 20-та секунда е купувана една винетка и системата работи, сподели още Глосов.

От стартирането на електронната система за продажба на е-винетки за 2019 година на 17 декември предходната година до момента приходите от продажби са към 1,5 млн. лева

Относно сигналите за неосъществено пазаруване на е-винетка от терминал за самотаксуване той акцентира, че е допустимо да е зародила техническа неточност в някои терминал, само че това не значи, че системата се е сринала или не работи.

" Когато попаднете на банкомат, който не работи това не значи, че цялата банкова система се е сринала, а че има механически проблем със съответното устройство ", сподели Глосов.

Той напомни, че е-винетка може да се купи посредством терминал за самотаксуване, мобилното приложение, интернет страницата bgtoll.bg или посредством разпространителската мрежа.

Председателят на УС на АПИ заяви, че следва да бъде направена подробна карта, която ще указва пътищата, за които е нужна е-винетка, макар че такава карта и сега има оповестена.

Според него Северната скоростна дъга е директен път, част от бъдещата Автомагистрала „ Европа “, и организацията ще упорства тя да бъде платена.

Статистиката демонстрира, че при пазаруване на годишна винетка използването на цялата републиканската пътна мрежа коства за водач на лек автомобил 26 стотинки дневно, а за отиване и връщане по Северната скоростна дъга, което е към 32 км, са нужни към 8-10 лева за гориво в двете направления. Глосов акцентира, че за жителите на София в крайните региони има различни общински пътища, които са безвъзмездни и те също може да се употребяват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР