Компанията „Бритиш Америкън табако“ (БАТ) е необичаен участник в опитите

...
Компанията „Бритиш Америкън табако“ (БАТ) е необичаен участник в опитите
Коментари Харесай

Тютюнев гигант прави ваксина за COVID-19

Компанията „ Бритиш Америкън табако “ (БАТ) е необикновен участник в опитите за разработка на ваксина за COVID-19, оповестиха от Си Ен Ен. Фирмата, която създава цигари, разгласи, че е покрай основаването на ваксина за болестта.

„ Кентъки БиоПросесинг “, част от „ Бритиш Америкън табако “, работи по основаването на ваксина за новия ковид, която може да бъде направена благодарение на генномодифицирани и основани в лаборатория растения, близки до тютюна. Биотехнологичната компания е взела участие в създаването на пробно лекуване за ебола през 2014 година, напомня Би Ти Ви.

Според БАТ тяхната ваксина сега се тества върху животни и от компанията търсят „ партньорство с голям брой държавни организации “, с цел да може по-бързо да стартират клиничните проби върху хора. От БАТ също по този начин акцентират, че могат да създават към 3 милиона дози седмично, започвайки при започване на юни. Учените от „ Кентъки БиоПроцесинг “ клонирали част от генетичния материал на новия ковид и по-късно го инжектирали в растения. По този метод произвели евентуален антиген – субстанция, която кара имунната система да реагира вярно и да знае какво тъкмо да прави при битката с вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР