Кейт демонстрира „любов към текстила“ при кралско посещение на производителя на тъкани в Йоркшир

...
Компанията, базирана в Пъдзи, произвежда текстил за редица клиенти, от
Коментари Харесай

Компанията, базирана в Пъдзи, произвежда текстил за редица клиенти, от модни къщи като Gucci и тъкан филц за пиана Steinway до червените туники носени от гвардейци.

Фирмата закупи производител на вълнени изделия от семейството на принцесата през 50-те години на миналия век.

Кралският посетител разговаря с персонала за плата, използван за сватбената военна униформа на нейния съпруг – и колко обичаше миризмата на вълната, използвана в процеса.

За сватбата си през 2011 г. Уилям носеше военната си униформа на ирландската гвардия, отразяваща ролята му по това време на полковник от ирландската гвардия.

Аманда Макларън, управляващ директор на AW Hainsworth, каза: „Любовта й към текстила беше ясно налице.

„Тя коментира, че обича миризмата на вълна например.

„Тя беше очарована от някои от традиционните процеси, а също и от неща като бояджийницата, където можеше да види тъканта, която се носи от гвардейците на Бъкингамския дворец…да се боядисва в червено, и това наистина й донесе тънкостите на процеса и уменията на нашите хора."

Облечена в изумруденозелен костюм на Burberry, Кейт разговаря със Зеб Ахтар, старши треньор по тъкачи, който я разказа за процеса на тъкане на тъканта за военните туники.

Беше й показано пълно гвардейско облекло от меча кожа, алена туника и панталони и тя прокара ръце върху плата от мериносова вълна на сакото.

Изображение: Кейт говори със Зеб Ахтар, старши треньор по тъкачи в AW Hainsworth, по време на нейното посещение

Прочетете повече в Sky News:
Най-голямото неизползвано петролно поле в Обединеното кралство е дадено напред
Антарктическият зимен морски лед достига „изключително ниско“ ниво

Рейчъл Хейнсуърт, която седи на Семейният съвет на AW Hainsworth разговаря с принцесата за Lupton & Co, вълнения бизнес, който са закупили от семейството на Кейт по бащина линия.

Тя каза за Кейт: „Тя знае за историята, родителите й са говорили с нея за това."

По-късно принцесата на Уелс продължи темата за текстила до нейното време, пресичайки Pennines, за да посети Standfast & Barracks, печатна фабрика, датираща от 1924 г., в Ланкастър.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР