Компанията Айлънд Експрес Хеликоптерс не е имала лиценз да извършва

...
Компанията Айлънд Експрес Хеликоптерс не е имала лиценз да извършва
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Коби нямал лиценз да лети в мъгла

Компанията " Айлънд Експрес Хеликоптерс " не е имала лиценз да прави полети в мъгла. Нейна благосъстоятелност е летателното средство, след чиято злополука гибелта си откри баскетболната легенда Коби Брайънт, щерка му Джиана-Мария и още 7 пасажери, измежду които и водачът.

Информацията е на проверяващите случая, който се случи в неделя (26 януари) наоколо до калифорнийския град Калабаса. Очаква се първият им формален отчет да бъде оповестен след 10 дни.

Една от версиите, че точно понижената видимост, подбудена от гъстата мъгла, е причина хеликоптерът да се разбие.

Снимка: Reuters

Според формалната информация водачът Ара Зобаян не е имал позволение да лети, когато изискванията изискват да се ориентира единствено по данните в пилотската кабина. Въпреки това се допуска, че той е имал опит в такива обстановки. От компанията, която има хеликоптера, е трябвало да му наложат ограничаване в този случай.
Откриха телата на всички жертви на злополуката, в която почина Коби Брайънт Хеликоптерът на баскетболната звезда бил без черна кутия и система за предизвестие за конфликт с наземно затруднение
Разследващите са спестовни откъм информация за случая. До момента се знае, че машината не е била оборудвана със система за предизвестие за конфликт с наземно затруднение при неприятни метеорологични условия. В нея няма и " черна кутия ".

Баскетболистите на " Лейкърс " и почитателите проведоха прочувствено прощаване със своя любим в първия домашен мач след нещастието. Над 19 000 последователи плакаха дружно след прочувствената тирада на един от най-близките другари на Брайънт - Леброн Джеймс.
19 хиляди в залата и всеки от тях плака за Коби (ВИДЕО) Феновете и играчите "Лейкърс " отдадоха респект на трагично починалия баскетболист
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР