Компанията "Спейс екс" измести напред срока за осъществяване на първия

...
Компанията "Спейс екс" измести напред срока за осъществяване на първия
Коментари Харесай

"Спейс екс" отложи първия туристически полет до околностите на Луната


Компанията "Спейс екс" измести напред периода за реализиране на първия полет с галактически туристи до орбита към Луната, заяви "Уолтстрийт джърнъл".

Стартът бе плануван за тази година, само че компанията реши, без да показва причини", да го отсрочи за средата на 2019. не е изключено и тази дата да се окаже краткотрайна.

Говорител на компанията Джеръми Глисън удостовери отлагането, като увери, че компанията не се отхвърля от проектите за туристически полет до спътника на Земята.

Основателят на Спейс екс Илън Мъск, показа Big Falcon Rocket през септември 2017 год. Системата включва неведнъж потребление на първата и втората степен и пилотиран транспортен съд, събиращ 200 души. Тя е предопределена за околоземни полети, изстрелвания на галактически апарати, както и задачи към Луната и Марс.

Тази ракета би трябвало да размени и всички настоящи или създавани ракети или кораби на "Спейс екс".

Според компанията БФР ще проработи до десетилетия и ще е способна да транспортира към 100 души в земните лимити или до Марс. По-малко от час ще ѝ е необходим, с цел да доближи на практика до всяка точка от земната повърхнина, а цената на билета ще бъде по-висока от икономичната класа в задокеански лайнер, само че по-ниска от бизнес класата (няколко хиляди долара). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР