Компания с регистрация в Кипър е новият мажоритарен собственик на

...
Компания с регистрация в Кипър е новият мажоритарен собственик на
Коментари Харесай

Кипърска компания купи бившия хотел Шератон

Компания с регистрация в Кипър е новият мажоритарен притежател на един от емблематичния столичен хотел - " София хотел Балкан " (известен като Шератон). Това излиза наяве от документи, подадени до Комисията за финансов контрол (КФН) и оповестени на уеб страницата на Българската фондова борса (БФБ), написа Money.bg.

Според тях сдружението " Потамиро Лимитид " ще придобие 500 поименни акции от капитала на " Наранджила Къмпани ". Тези бумаги съставляват 100% от капитала на последната компания, която от своя страна е притежател на най-големия акционер на хотела.

" Наранджила Къмпани " ръководи 100% от сдружението " Бандола Пропъртис Лимитид ", което е записано на Маршалските острови. Последното държи 4,605 милиона акции на " София хотел Балкан ".

В подадените документи се показва, че съобщение за договорката е било изпратено и до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като няма публична информация на каква стойност е тя.

Едноименната компания " София хотел Балкан " АД с изключение на хотела в София ръководи и още един в Сърбия - " Метропол Палас ". Този у нас е част от марката на най-голямата хотелска верига в света Marriott - Luxury Collection.

Преди няколко години обектът в българската столица беше под марката Sheraton, която беше част от веригата Starwood Hotels. Последната се сплоти с Marriott през 2016 година, като двете сътвориха най-голямата хотелска група в света.

Сградата на хотела е строена през 1956 година. Днес той има 184 стаи и жилища, конферентни зали и други.

В края на първото тримесечие на 2020 година " София хотел Балкан " АД регистрира спад на приходите си с малко над 22% до близо 5 милиона лв..

В резултат компанията регистрира оперативна загуба от 547 хиляди лв., при облага от 159 хиляди лв. за същия интервал на предходната година. Нетният резултат пък е загуба от 1,53 милиона лв., при загуба от 776 хиляди лв. за предходния интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР