Компаниите "Кока Кола" и "Пепси" спират да продават напитките си

...
Компаниите "Кока Кола" и "Пепси" спират да продават напитките си
Коментари Харесай

Кока-Кола, Пепси, Макдоналдс и Старбъкс се изтеглят от Русия

Компаниите "Кока Кола " и "Пепси " стопират да продават напитките си в Русия. Така те станаха следващите знакови западни компании, лимитирали активността си в района поради нахлуването на Москва в Украйна, предадоха организациите.
"Кока Кола " съобщи, че бизнесът ѝ в Русия и Украйна е съдействал за към 1-2 % от чистата оперативна облага на компанията за 2021 година
"Нашите сърца са с хората, които понасят тежките последствия от тези трагични събития в Украйна. Ще продължим да следим и проучваме развоя на обстановката ", уточни компанията, представена от Българска телеграфна агенция.
"Пепси ", чиято кола е един от дребното западни артикули, разрешени в Съветския съюз преди разпадането му, посочи, че ще продължи да продава в Русия артикули от първа нужда като мляко и детски храни.
Американският колос в областта на бизнеса с кафе "Старбъкс " също стопира активността си в Русия. Това включва прекратяване на вноса на всевъзможни артикули на компанията и краткотрайно прекъсване на работата на кафенетата от веригата ѝ там, които са общо към 130 в цялата страна, прецизираха от "Старбъкс " и прибавиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието прехранване зависи от компанията.
По-рано през вчерашния ден "Макдоналдс " също разгласи, че краткотрайно затваря всичките си 847 заведения за хранене в Русия.
На този стадий чиновниците ще не престават да получават заплатите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР