Компаниите-изпълнители на Северен поток 2“ (СП2) могат да избегнат американските

...
Компаниите-изпълнители на Северен поток 2“ (СП2) могат да избегнат американските
Коментари Харесай

Държавният департамент: Намерението на САЩ е да спрат Северен поток 2

Компаниите-изпълнители на „ Северен поток 2 “ (СП2) могат да избегнат американските наказания, само в случай че прекратят работа до 20 януари 2020 година – в течение на 30 дни от подписването на бюджета на Съединени американски щати, посредством който се постановат наказания на съветските газопроводи, оповестиха от Държавния департамент, като подчертаха категорично, че желанието на Вашингтон е да спре плана, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

„ Съединените щати ще наложат наказания, в случай че фирмите, свързани със строителството, неотложно не показват желанията си да спрат работа. Фирмите, свързани със строителството, би трябвало да завършат работата в границите на 30 дни. Всяка компания, участваща в плана " Северен поток 2 ", би трябвало деликатно да обмисли какво ще значи нейната активност “, се споделя в документа. „ Намерението на Съединени американски щати е да спре„ Северен поток 2 “, акцентира Държавният департамент.

Ведомството прибавя още, че държавният секретар Майк Помпео ще приготви в границите на 60 дни доклад за Конгреса на Съединени американски щати, в който ще бъдат изброени фирмите, които съгласно американската страна нарушават глобите на Съединени американски щати.

" Правителството на Съединените щати мощно поддържа диверсификацията на енергийните доставки, защото съществуването на няколко разновидността понижава ролята на геополитиката на енергийните пазари, понижава крайната цена за потребителите и покачва енергийната сигурност на разнообразни страни. По-специално, съгласно оценките достъпът до полутечен природен газ от Съединени американски щати е разрешил на европейските консуматори да спестят 8 милиарда $, защото те са съумели да договорят по-ниски цени със съществуващите си снабдители “, разясняват от Държавния департамент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР