Компаниите Bristol-Myers Squibb и Celgene Corporation обявиха, че са сключили

...
Компаниите Bristol-Myers Squibb и Celgene Corporation обявиха, че са сключили
Коментари Харесай

Сделка за 74 млрд. долара роди световен гигант в борбата с онкозаболяванията

Компаниите Bristol-Myers Squibb и Celgene Corporation оповестиха, че са сключили дефинитивно съглашение за обединение, по силата на което Bristol-Myers Squibb ще придобие Celgene в договорка, оценена на 74 милиарда $.

Сделката ще сътвори водеща профилирана биофармацевтична компания, която ще отговори на потребностите на пациенти с ракови, възпалителни и имунологични болести и сърдечно-съдови болести посредством висококачествени новаторски медикаменти и водещи научни благоприятни условия, се споделя в публично изказване на двете компании.

"Заедно с Celgene сътворяваме новаторски водач в биофармацията, с водещи франчайзи и дълбоки и необятни тръбопроводи, които ще допринесат за резистентен напредък и ще дават нови благоприятни условия за пациенти в редица съществени болести ", уточни доктор Джовани Кафорио, изпълнителен шеф на Bristol-Myers Squibb.

Комбинираната компания ще има девет продукта с годишни продажби за над 1 милиард $ и забележителен капацитет за напредък в съществени области като онкологията, имунологията и сърдечносъдовите болести.

Основните франчайзи на компанията в региона на онкологията ще са Opdivo, Yervoy, Revlimid и Pomalys.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР