Компании в месопреработвателната промишленост в цяла Европа, включително Великобритания, наемат

...
Компании в месопреработвателната промишленост в цяла Европа, включително Великобритания, наемат
Коментари Харесай

На Запад експлоатират работници в месопреработвателната промишленост

Компании в месопреработвателната индустрия в цяла Европа, в това число Англия, наемат хиляди служащи посредством подизпълнители и организации със подозрителен генезис против доста по-ниско възнаграждение и неприемливи условия на труд, сочи следствие на вестник " Гардиън ".

Работници, публични лица и специалисти по въпросите на труда изясняват пред медията по какъв начин 190-милиардната месопреработвателна промишленост в Европа се е трансформирала в световен център за употреба на служащи, огромна част от които са мигранти, като някои от тях печелят сред 40-50% по-малко от директно заетите чиновници в същите предприятия , съобщи БНР.

" Гардиън " разполага с доказателства за двустепенна система на трудова претовареност, с заплащания надалеч под минимума при ужасни условия за работа , тъй че да се задоволи потребността на бранша за леснозаменяеми нископлатени служащи с гъвкаво работно време.

Около 1 милион служащи са ангажирани в месопреработването в Европа, като профсъюзите означават, че огромна част от тях са наети посредством съмнителни подизпълнители и организации.

Особено е тежко ситуацията на мигрантите, които също така живеят при ужасяващи условия и постоянно, тъй като не приказват езика, не схващат текстовете в подписани от тях контракти, нито пък могат да си потърсят правата.

Цитиран е румънец в Нидерландия, който споделя, че без проблем служащ може да бъде уволнен неотложно и да загуби всичко.

Разширяването на Европейски Съюз през 2004 година и настъпилото свободно придвижване е довело до всеобщ поток на търсещи работа хора от по-бедните европейски страни, а след укрепването на някои от стопанските системи на тези по-бедни страни пазарът за сходна работна ръка е стигнал чак до Филипините, Индия и Китай, разяснява " Гардиън ".

Това е следващо разобличаване за неприятни условия на работа в кланиците в Европа и Англия. През юни предходната година ревизия в немска касапница след коронавирус огнище разкри 1900 нередности, свързани с изискванията на настаняване на най-вече източноевропейските служащи. Сред тях са препълване на жилищата, плесен, опасности от рухване, течащи покриви, " пагубни санитарни възли ", нарушавания в условията за противопожарна сигурност и липса на дезинфектанти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР