Комитет на ООН заяви, че е дълбоко обезпокоен от нарушенията

...
Комитет на ООН заяви, че е дълбоко обезпокоен от нарушенията
Коментари Харесай

ООН се разтревожи от сериозни нарушения на човешките права в Украйна

Комитет на Организация на обединените нации съобщи, че е надълбоко смутен от нарушаванията на човешките права от съветските сили и частни военни компании в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Той показва насилствени изгубвания, изтезания, изнасилвания и изтезания без съд и присъда.

В констатациите си за Русия Комитетът на Организация на обединените нации за унищожаване на расовата дискриминация прикани съветските управляващи да проверяват изказванията за нарушавания на правата на индивида, осъществени по време на нахлуването в Украйна.

" Комитетът беше надълбоко угрижен за сериозните нарушавания на правата на индивида, осъществени по време на продължаващия въоръжен спор от въоръжените сили на Руската федерация и частните военни компании ", се показва в изказване.
 Организация на обединените нации за човешките права в Украйна: Десетки хиляди убити, изтезавани и разселени цивилни
Организация на обединените нации за човешките права в Украйна: Десетки хиляди убити, изтезавани и разселени цивилни

Регистрирани са закононарушения и от украинска, и от съветска страна

До момента няма коментар от съветската непрекъсната задача към Организация на обединените нации в Женева.

Сред осъществените нарушавания, които комисията показва в отчета си, са несъразмерната приложимост на мощ, случайните арести, убийствата и в Русия .

От своя страна Москва, за която комисията твърди, че е отказала да ѝ даде информация за спора, отхвърля да е правила жестокости и съзнателно да атакува цивилни в Украйна. Тя отхвърля да депортира украински деца в Русия и вместо това поддържа версията, че ги е евакуирала, с цел да бъдат в сигурност.

Комитетът на Организация на обединените нации означи загрижеността си и по отношение на набирането на войници в съветската войска от етническите малцинства и " подстрекаването към расова ненавист и разпространяването на расистки стандарти против етническите украинци ", в това число по държавната телевизия.

, че са съсредоточили напъните си за готовност върху отдалечени райони с етнически малцинства, с цел да избегнат разпалването на националния яд в Москва и други огромни градове в страната.
 Украйна преброи 80 000 военни закононарушения на Русия
Украйна преброи 80 000 военни закононарушения на Русия

Повече от 10 000 цивилни са убити, повече от 13 000 са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР