Комисията за защита на потребителите /КЗП/ установи, че телекомите не

...
Комисията за защита на потребителите /КЗП/ установи, че телекомите не
Коментари Харесай

КЗП с предупреждение, свързано с мобилните оператори

Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ откри, че телекомите не съблюдават нейните заповеди за възбрана използването на нелоялни търговски практики по отношение на уязвими групи консуматори.

Въз основа на резултатите от осъществени инспекции по голям брой потребителски тъжби КЗП установи, че мобилните оператори не престават да заблуждават възрастни хора и хора с умствени или други физически болести при отправянето на оферти за сключването на контракти, продажбата на артикули и/или доставката на услуги. В резултат на това, уязвимите консуматори постоянно не схващат, че подписват нови срочни контракти или остават с напразни очаквания, че тези контракти ще допринесат за по-ниски месечни сметки.

Подтикването на консуматори от така наречен уязвими групи към вземането на неинформирани търговски решения опонира на вменените в Закон за защита на потребителя условия за демонстрация на почтеност и професионална подготвеност от страна на търговците. За този тип нарушавания оптималната имуществена глоба, планувана в Закона за отбрана на потребителите е в размер на 70 000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР