Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл.

...
Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл.
Коментари Харесай

КЗК глоби фирма на Марешки със 175 хил. лв., продавала горива под себестойността

Комисията за защита на конкуренцията откри осъществено нарушаване по член 36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Трейднет Варна “ ЕООД и наложи имуществена глоба в размер на 175 437 лева (0.1% от общия оборот за 2017 г.). Това оповестиха от пресцентъра на Комисията.

В хода на изследването по преписката, формирана по искане на „ Лукойл България “ ЕООД, „ Еко България “ ЕАД, „ Нис Петрол “ ЕООД, „ Петрол “ АД, „ Синергон Петролеум “ ООД, „ Ромпетрол България “ ЕАД и „ ОМВ България “ ООД, Комисията откри, че „ Трейднет Варна “ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разноските за произвеждане и реализация на тези артикули за нескончаем интервал от време и в обилни количества, за нелоялно привличане на клиенти.

С оглед осъществения в действителност и юридически разбор Комисия за защита на конкуренцията приема, че е изпълнен съставът на нарушаването по член 36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Трейднет Варна ” ЕООД.

" Трейднет Варна " ЕООД и записана в края на 2010 година като благосъстоятелност на майката на депутата Веселин Марешки - Веска Марешка. През предходната година обаче компанията е трансферирана на сестрата на водача на " Воля " Нина Найденова Марешка - Иванова. майката обаче продължава да е шеф.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР