Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка на сделката

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка на сделката
Коментари Харесай

КЗК проверява сделката за Нова телевизия

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира инспекция на договорката за придобиването на " Нова Броудкастинг Груп " АД от българската " Адванс Медиа Груп “ ЕАД, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това излиза наяве от оповестено произвеждане от антимонополния регулатор през днешния ден. Сделката предстои на регулаторно утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият период това да се случи е един месец.

Проверката ще е върху " Адванс Пропъртис “ ООД и концентрациите сред предприятия и въздействието върху медийния пазар. Финализирането се чака да е реалност през второто тримесечие на 2019 година Припомняме, че на 22 февруари публично стана ясно, че " Адванс Медиа Груп “ и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) са подписали публично контракт за продажба на " Нова Броудкастинг Груп “ АД.

  " Нова Броудкастинг Груп “ АД има най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до към 75% от хората, употребяващи интернет в България.

" Адванс Медиа Груп “ ЕАД е дъщерна компания на капиталовия холдинг " Адванс Пропъртис “ ООД, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви. " Адванс Пропъртис “ ООД има 117 компании в 23 страни от 10 разнообразни промишлености. В портфолиото на холдинга е световната фармацевтична компания с дълготраен опит и обичаи в създаването, производството и продажбите на артикули за ветеринарната и хуманната медицина " Хювефарма “. Инвестиционното сдружение има и българската корабна компания със 126-годишна история " Параходство БМФ “, както и пристанищният оператор " БМФ Порт Бургас “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР