Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е решила да провери

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е решила да провери
Коментари Харесай

КЗК се задейства за руското такси Максим у нас

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е решила да ревизира съветската компания за споделени пътувания " Такси Максим " (Maxim) дали прави нелоялна конкуренция на българския пазар. Производството по проблема е формирано в сряда и по него няма наложени краткотрайни ограничения против активността на съветския Юбер (Uber) у нас, заяви mediapool.

Безконтролната услуга за свързване на пътуващи посредством смарт телефон приложение с водачи, които са подготвени да превозят до посочената дестинация клиентите, работи у нас от 2014 година

" Максим " претендира, че не е транспортьор, с цел да предстои на регистрация и регулации, а дава услуги

Българският клон на " Максим " е ръководена от руснак, а притежател на капитала му е компания в Доминиканската република. " Историята на компанията стартира в дребното съветско градче Шадринск, от една дребна таксиметрова работа. Компанията беше учредена от млади инженери от Курган - експерти по автоматизация на софтуерните процеси ", написа на уеб страницата на услугата, стартирала през 2003 година

От 2014 година компанията стартира да работи отвън Русия, като отваря клонове за поръчка на такси в Украйна, Казахстан, Грузия, България, Таджикистан, Беларус, Азербайджан, Италия.

Реално " Максим такс " дава същата услуга като на неразрешената у нас " Юбер " след неодобрение от страна на таксиметровия отрасъл през 2015 година Тогава Комисията за защита на конкуренцията наложи сериозна санкция и подреди на българския клон на " Юбер " да приключи активността си. Причината бе нелоялна конкуренция от страна на компанията, която няма лиценз за транспорт на пасажери.

Впоследствие Съдът на Европейски Съюз постанови, че " Юбер " е транспортна услуга, което значи, че в случай че желае да продължи активността си, би трябвало да бъде контролирана като таксиметровите компании, които би трябвало да покриват избрани условия и да се записват.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР