Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство за концентрацията

...
Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство за концентрацията
Коментари Харесай

КЗК ще анализира сделката между „Словения Броудбанд“ и „Телелинк“

Комисията за защита на конкуренцията е образувала произвеждане за концентрацията сред „ Словения Броудбанд “ С.а.р.л. и „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД, оповестяват от българската компания. Предстои  КЗК да извърши оценка на договорката и да се произнесе с решение по нея.

Припомняме, че в средата на ноември от „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД оповестиха, че в сдружението е постъпило писмо за желание за закупуване на мажоритарен пакет от минимум 51% от акциите на сдружението от компанията „ Словения Броудбанд С. а. р. л. “, която е записана в Люксембург.

В началото на ноември пък от " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " оповестиха подготвеност да предложат за продажба на БФБ мажоритарен пакет акции в размер над 50% през идната година. Това заяви тогава в свое изказване Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на " ТБС Груп ". Според него сходен вложител би подкрепил разширението на съществуващи и завоюване на нови пазари както в Балканския район, по този начин и във все по-перспективните корпоративни сегменти на западноевропейския, северноамериканския и световен пазар.

От " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " прецизираха, че писмото за желание не съставлява обвързваща оферта, като наред и с други условия закупуването е предмет на утвърждение и от националните антимонополни органи.

Днес пaзapнaтa ĸaпитaлизaция нa „ Телелинк “, ĸoятo сe търгува нa " Бългapcĸaтa фондова бopca " от минaлaтa гoдинa, възлиза на 191 250 000 лв.. В момента мaлĸo нaд 20%  oт aĸциитe на " Телелинк " са свободно търгуеми на борсата откакто бяха продадени от създателя Любомир Mинчeв и дpyги aĸциoнepи. 

„ Словения Броудбанд “ е притежател на " Юнайтед Груп България " ЕООД, която пък е едноличен притежател на капитала на „ Вива Телеком България “, съгласно Търговския указател. Фирмата от Люксембург управлява и „ Юнайтед медия “ С.а.р.л., която пък е едноличен притежател накапитала на Нова телевизия.

" ТБС Груп " навлезе в полезрението на огромни интернационалните ИКТ компании

„ Считам, че " ТБС Груп " е достигнало равнище на развиване, на което такава компания би имала интереса от влезане на стратегически вложител, който да форсира и мултиплицира доста капацитета й. Логично е  възможна такава инвестиция да бъде в размера на мажоритарен дял, който да подсигурява на сходен вложител нужната мотивация и надзор за постигането на тези цели ”. Това означи Любомир Минчев в изказването си при започване на ноември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР