Комисията за разследване на транспортни произшествия на Нова Зеландия изземва

...
Комисията за разследване на транспортни произшествия на Нова Зеландия изземва
Коментари Харесай

Нова Зеландия иззе черните кутии на самолета, причинил инцидент с 50 пострадали

Комисията за следствие на транспортни катастрофи на Нова Зеландия изземва двете черни кутии на полет LA800 на чилийската самолетна компания LATAM Airlines след, оповестява " Ройтерс ".

Вчера самолетната компания и пасажерите на борда на самолета, летящ от Сидни за Окланд сигнализираха, че самолетът Boeing 787 с 263 пасажери и 9-членен екипаж се е спуснал ненадейно във въздуха.

" Щом се разсъниха, видях, че моят комшия по седалка беше на тавана и си помислих, че сънувам ", описа Брайън Адам Джокат, канадски жител, живеещ в Обединеното кралство, който е пътувал в самолета.

Снимките, направени от Джокат след случая, демонстрират вреди, нанесени на тавана на самолета, където по негови думи пасажерите са се блъснали.

Разследващите от Нова Зеландия показаха, че чилийските управляващи са удостоверили, че са почнали следствие на полета.
 Около 50 души пострадаха при случай със аероплан, летящ за Нова Зеландия Обновена
Около 50 души пострадаха при случай със аероплан, летящ за Нова Зеландия

13 души са настанени в болница, като един от тях е в тежко положение

Тъй като случаят е станал в интернационалното въздушно пространство, е предоставено на чилийския орган за следствие на катастрофи да стартира следствие.

Авиокомпанията LATAM е основана в Чили и полетът е трябвало да продължи до Сантяго след прекъсване в Окланд.

" Комисията за следствие на транспортни катастрофи е в развой на събиране на доказателства, свързани с следствието, в това число изземване на записващите устройства за глас и полетни данни от пилотската кабина ", заяви новозеландската организация, имайки поради така наречен " черни кутии ", които ще дават повече информация за траекторията на полета и връзката сред водачите.

Авиокомпания LATAM увери, че ще спомага на съответните управляващи при всяко следствие на " мощното разклащане " по време на полета.

Причината за очевидната неочаквана смяна в траекторията на полета към този момент не е изяснена. Експертите по сигурност прецизират, че множеството самолетни катастрофи са породени от цялост от фактори, които би трябвало да бъдат в детайли проучени.

Службата за гражданска авиация на Нова Зеландия също изрази подготвеност да помогне в следствието, в случай че е належащо.
 Заспали водачи позволили отклоняване на аероплан в Индонезия
Заспали водачи позволили отклоняване на аероплан в Индонезия

Започнало е разследване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР