Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е наложила

...
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е наложила
Коментари Харесай

КОНПИ е запорирала имущество на Иво Прокопиев

Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) е наложила запор върху имущество на Иво Прокопиев, фамилията му и техни сдружения.

Това стана ясно от покана до медиите за конференция, на която на следващия ден ще бъдат дадени детайлности към запора.

От комисията отхвърлиха пред OFFNews да разкрият вида и размера на запорираното имущество. Това щели да създадат на утрешния брифинг ръководителят, зам.-председателят на комисията и нейни специалисти. Потвърдиха обаче, че запорите към този момент са влезнали в деяние.

Действията на КОНПИ не са непредвидени. За готвената акция сигнализираха преди няколко седмици изданията на " Икономедиа ", чийто притежател е Иво Прокопиев.

Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван систематичен напън да стартира произвеждане по отношение на Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и фамилията им. А отчет по тематиката е включен в дневния ред на съвещанието на комисията за на следващия ден, сряда. Това ще даде съображение да бъде пожелан запор на активи, включително на " Икономедиа ", компанията - издател на " Капитал " и " Дневник ", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял.

Като издатели не можем да подсигуряваме, че вредите от дейностите на комисията, които имаме вяра, че един ден съдът ще постанови като противозаконни, ще могат да бъдат обезщетени, сигнализираха през ноември издателите.

В края на предходната седмица в медиите се появи информация за запориран парцел в Созопол.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР