Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по издаване на

...
Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по издаване на
Коментари Харесай

Вноската към Гаранционния фонд по Гражданска отговорност за автомобилистите остава 16 лв.

Комисията за финансов контрол (КФН) открива произвеждане по издаване на решение за установяване размера на вноските за Гаранционния фонд във " Фонда за незастраховани МПС " и вноската в " Обезпечителния фонд ", както и периодите за тяхното осъществяване.

Гаранционният фонд ръководи два фонда – Фонд за незастраховани МПС и Обезпечителен фонд. Фондът за незастраховани МПС изплаща компенсации при вреди от неидентифицирано МПС или, в случай че лидерът е без застраховка " Гражданска отговорност на автомобилистите ", а Обезпечителният фонд изплаща вреди на лицата при осигурител в неплатежоспособност.

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд, вноската на застрахователите, които оферират у нас наложителната застраховка  " Гражданска отговорност ” на автомобилистите към Фонда за незастраховани МПС в Гаранционния фонд остава в размер на 12.50 лева за всяко застраховано МПС. Размерът на вноската на застрахователите, които оферират наложителна застраховка " Злополука ” на пасажерите в средствата за публичен транспорт също не се трансформира и остава 0.15 лева за всяко място, без мястото на лидера в транспортните средства.

Вноската към Обезпечителния фонд също остава в размер на 3.50 лева за всяко застраховано МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите ".

Общо вноската към ГФ на всяка едно застраховано по МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите " остава 16.00 лева, които се разпределят във въпросните два фонда.

Срокът за даване на писмените оферти и възражения е един месец от датата на издание на известието за разкриване на производството по издаване на административния акт на интернет страницата на КФН и изтича на 17.11.2023 година в това число.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР