Комисията за финансов надзор е направила проверка на Исторически парк

...
Комисията за финансов надзор е направила проверка на Исторически парк
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор е сезирала прокуратурата за "Исторически парк"

Комисията за финансов контрол е направила инспекция на " Исторически парк " АД и е изпратила констатациите си от нея на прокуратурата, оповестиха от институцията през днешния ден. До тук се стига след серия от изявления в " Капитал " и " Дневник " за странности в метода на финансиране на плана.

Историческият парк се намира край варненското село Неофит Рилски и планува на повърхност от 500 дка да се демонстрират здания и метода на живот през седем разнообразни исторически столетия - новокаменната, каменно-медната, римската, Средновековие, Първото и Второто българско царство. Стойността на плана е към 250 млн. лева Официалното разкриване на парка беше на 22 юни, само че гостите се оказаха посред строителна площадка.

Според комисията прехвърлянето на наличните акции на " Исторически парк " АД се реализира сред частноправни субекти и правните отношения сред тях са от частноправен темперамент. От КФН показват, че освен това състояние нямат пълномощия във връзка с тях.

В известието се прецизира, че има възможност на лицата, придобили от акциите на сдружението, да се дава заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в сдружението за реализация на самия план " Исторически парк ", а не по сметка на акционерите – прехвърлители.

" За определяне или отменяне на това съмнение, с мое решение, резултатите от инспекцията на всички обстоятелства и условия, свързани с правните отношения, зараждащи сред сдружението и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за следващи дейности от страна на прокуратурата, показва ръководителят на КФН Бойко Атанасов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР