Комисията за енергийно и водно регулиране ще поиска официален писмен

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще поиска официален писмен
Коментари Харесай

КЕВР пита ЧЕЗ дали сделката е приключила

Комисията за енергийно и водно контролиране ще изиска формален писмен отговор от чешката компания ЧЕЗ дали договорката за продажбата на българските й активи е дефинитивно завършена или не. Това разгласи ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов.
От отговора на чехите ще зависят и идващите дейности на Комисията, на която през днешния ден депутатите гласоподаваха повече пълномощия. Все още не е ясно обаче какви тъкмо ще са тези пълномощия, уточни Иванов.
" Нямаме изясненост по причина, че нашето гледище в текстовете на закона да се разпишат критериите и параметрите, по които Комисията за енергийно и водно контролиране да вземе сходно решение, не беше направено. Очевидно, решението ще се взема въз основа на мнения в писмен тип, публични, от всички държавни органи и организации, които имат отношение освен към тази договорка, само че и към надлежно бъдещи покупко-продажби, за които би трябвало да се произнася Комисията за енергийно и водно контролиране ", разяснява Иван Иванов.
Той изиска да се изчака публикуването на Закона в Държавен вестник и по-късно комисията да реши опциите, които има.
В пленарна зала през днешния ден депутатът от ГЕРБ Делян Добрев още веднъж уточни, че с измененията се дава опция на регулатора да ревизира покупко-продажби като тази сред ЧЕЗ и " Инерком България ". Юристи обаче щели да кажат дали новите текстове могат да работят със задна дата и да повлияят на нея. Според Добрев обаче смяната няма да има отношение към ЧЕЗ. Иначе той има подозрения към измененията.

*Източник - monitor.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР