Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) глоби АЕЦ Козлодуй

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) глоби АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

КЕВР глоби АЕЦ Козлодуй с 604 000 лева заради злоупотреба

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) санкции АЕЦ " Козлодуй " с над 604 хиляди лв., тъй като е злоупотребявала на пазара на електрическа енергия. Дружеството е употребило вътрешна информация за полза. Санкцията не е дефинитивна и предстои на обжалване.

" Дружеството е глобено поради подписани покупко-продажби на 31.10.2021 година и на 1.11.2021 година в нарушаване на възбраната, открита в член 3 от Регламента на Европейския парламент и на Съвета по отношение на интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с сила (REMIT). Това е първата глоба, наложена от регулатора, за нарушаване на член 3 на Регламента ", изясняват от КЕВР.

По време на нарушаванията изпълнителен шеф на централата е Наско Михов, който заема този пост до 29 август 2022 година. Назначен е на поста на 20 ноември 2018 година. През 2022 година Антикорупционната комисия ревизираше управлението на АЕЦ " Козлодуй " поради подозрения в спор на ползи. Година по-късно комисията се произнесе, че няма нарушаване.

Комисията продължава да следи енергийния пазар за нередности.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР