Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена

...
Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена
Коментари Харесай

Премиерът и министри обсъдиха със синдикатите сценарии за енергийния преход

Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена договорка създава сюжети за енергийния преход. Те включват моделиране на потреблението на електрическа сила и на развиването на електроенергийния бранш. Фокусът е върху развиването на нови нискоемисионни мощности и равномерен и структуриран преход към декарбонизация, който ще обезпечи изясненост и предвидимост както за промишлеността, по този начин и за потребителите на сила в вероятност до 2050 година, заяви БНР.

Това стана ясно на тричасова среща на премиера акад. Николай Денков и министри от кабинета с управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа " вечерта в петък. Тема на диалога са били Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони, които са в развой на публично разискване до края на септември 2023 година

Моделирането показва вероятните разновидности за развиване на съществуващите електроенергийни мощности и въвеждането на нови, за нужните за това вложения, за резултата върху въглеродните излъчвания и други Сценариите ще послужат за правене на пътна карта за климатична индиферентност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР