Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъди промени,

...
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъди промени,
Коментари Харесай

Ще спрат ли злоупотребите с дипломатическите паспорти?

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред ще разиска промени, в Закона за българските персонални документи. Проектът планува да се постави завършек на злоупотребите с дипломатически и служебни паспорти.

Досега няма ограничаване при използването на служебни паспорти. Това дава " опция за незаконосъобразно потребление на служебните паспорти за персонални цели ", написа в претекстовете на държавното управление, за измененията.

Областните шефове към този момент няма да имат право на дипломатически паспорт, само че ще имат длъжностен. Служебни паспорти ще имат и деца до 25 години, на чиновници без дипломатически сан, на задгранична работа. Условието обаче е децата да не са сключили брак и да учат в страната, на предопределение. Промените форсират и издаването на краткотраен паспорт. Важи и за арестувани, задържани, или наказани.

За тях отпада задължението за събиране на биометрични данни, когато издаването се прави по молба на способените локални управляващи. Друга част от измененията актуализират българското законодателство, с европейското.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР