Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие на второ

...
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие на второ
Коментари Харесай

Комисията по вътрешна сигурност прие промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред одобри на второ четене измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

С допълненията, които се одобряват, законът към този момент ще влезе в зала и ще се опитаме да осъществим всички рекомендации по процедурата за битка с прането на пари и финансиране на тероризма, съобщи Маноил Манев, депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ Не се трансформира кой знае какъв брой духа на закона. Някой лица отпадат, което е добре, тъй като ние от самото начало на приемането на този закон се опитваме да ограничим кръга от лица към който той се отнася.

Сега някой юридически лица с нестопанска цел отпадат от инспекциите, които би трябвало да се извършват по този закон. Освен това се завишават някои критерии към тези, които са в обсега ”, добави той.

Манев сподели, че огромна част от законопроекта е ориентирана към електронните пари, банкови взаимоотношения свързани с облигации и акции и други „ Целта на този закон е да се знае притежателя на средствата и къде отиват те, с цел да не могат те да отиват към терористични организации или към изпирането на пари добити от незаконна активност ”, разясни той. Манев сподели, че е имало оферти за повишение на горния предел на глобите, само че те са били оттеглени.

„ Остават си същите наказания “, сподели той и добави, че в доста европейски страни, в които работи закона, глобите са големи, до момента в който при нас те са закрепени суми и тази политика продължава от 2018 година, когато законът е бил признат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР