Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ()

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ()
Коментари Харесай

САЩ обвиняват водещи финансови инфлуенсъри в измама за $100 милиона

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати () е обвинила в машинация група от 8 авторитетни в обществените медии персони, които се занимават с акции. Според обвиняването те са натрупали към $100 милиона, като са разпространявали схеми за " помпане и дъмпинг ", дейно заблуждавайки своите почитатели в платформи като Twitter и Discord, оповестява Entrepreneur.

Между януари 2020-а и април 2022 година групата е работила координирано, като членовете ѝ са закупили акции, разпространявали са ги в обществените медии с погрешна позитивна информация и по-късно са ги продавали, реализирайки облага.
 От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица
От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица

Филмът разказва историята на подправената криптовалута и нейния харизматичен създател

" Както се показва в жалбата ни, обвинените са употребявали обществените медии, с цел да съберат огромен брой начинаещи вложители, а по-късно са се възползвали от това, като неведнъж са ги захранвали с дезинформация, което е довело до непозволени облаги в размер на почти $100 милиона ", оповестява SEC.

Подобни дейности, които са на ръба на закона и сигурно нарушават етичните правила, са честа процедура в обществените мрежи. Особено когато става дума за вложения.

А този случай е следващото доказателство, че вероятността някой да дава познания, изключително такива, които водят до финансови облаги, без да взима нищо отсреща, е доста дребна. Въпросът е до каква степен осъзнаваме действителната цена, която плащаме.

Ето кои са и осемте обвинени:
Пери Матлок (@PJ_Matlock) Едуард Константин (@MrZackMorris) Томас Купърман (@ohheytommy) Гари Дил (@notoriousalerts) Мичъл Хенеси (@Hugh_Henne) Стефан Хърватин (@LadeBackk) Джон Рибарчик (@Ultra_Calls) Даниел Найт (@DipDeity)  Сагата Wirecard: Най-голямата корпоративна машинация в следвоенна Германия влиза в съда
Сагата Wirecard: Най-голямата корпоративна машинация в следвоенна Германия влиза в съда

Бившият основен изпълнителен шеф на Wirecard ще бъде изправен пред съда в Мюнхен на 8 декември
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР