Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC отново глоби известна личност за популяризиране на крипто проект

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) разгласи съглашение за към $1.4 милиона с някогашния състезател на NBA Пол Пиърс за хипотетично разпространение на план за токени в обществените медии.

SEC съобщи, че Пиърс е рекламирал EthereumMax (EMAX) токени посредством каналите на обществените медии без да разкрие, че е получил възнаграждение за това и е направил погрешни и подвеждащи изказвания по отношение на плана.

Според Комисията уредниците на промотирането са платили на някогашната звезда $244,000 за издание на известия в Twitter, за които се твърди, че демонстрират подвеждаща информация за облагите.

Председателят на SEC Гари Генслер съобщи:

Финансовият регулатор и преди се е насочвал към известни персони, промотиращи EthereumMax. През октомври 2022 година SEC разгласи съглашение за $1.2 милиона с Ким Кардашиян за обвинявания, сходни на тези, пред които е изправен Пиърс.


 Биткойн и Етериум показват мощ – ето какво може да следва


Като част от съглашението Пиърс заплати $1.115 милиона глоба на SEC и към $240,000 обезщетение и се съгласи да не разпространява никакви криптопроекти, считани за скъпи бумаги в продължение на три години.

Директорът по правоприлагането на SEC Гурбир Гревал съобщи, че вложителите имат право да знаят дали обещано лице промотира план независимо или му е било платено за това.

Това се случва откакто неотдавна стана ясно, че от Републиканският клон на Конгреса на Съединени американски щати ревизират следствието на SEC към банкрута на FTX.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР