Комисията по транспорт дебатира относно четири законопроекта за изменение и

...
Комисията по транспорт дебатира относно четири законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

Депутатите в транспортната комисия обсъждат четири законопроекта за контрол по пътищата

Комисията по превоз дебатира по отношение на четири законопроекта за изменение и допълнение на Закона за придвижването по пътищата.

Законопроектите са импортирани от Александър Ненков и група народни представители от ГЕРБ-СДС, от Настимир Ананиев и група народни представители от Политическа партия, от Божидар Божанов и група народни представители от Демократична България и един импортиран от Димитър Недялков от Демократична България.

" Трябва да намерим подобаваща форма на по-завишен надзор по пътищата в резултат на войната по тях ", съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Александър Ненков .

" Нашият законопроект беше създаден с СОС и посредством него даваме опция на общините с техни средства да закупят механически устройства. Контролът ще бъде в Министерство на вътрешните работи, само че инвестицията и узаконяването на тези устройства ще бъде в прерогативите на общините , като 70% от средствата ще оставят в общините и ще бъдат употребявани за запазване на реда по пътищата ", сподели още той.

Настимир Ананиев от Политическа партия показа оферти за законови промени касаещи новите водачи.

" 13% от ПТП-та се реализират от младите водачи, тъй че да се смъкна на 0.1 допустимите промила алкохол, идната мярка е до 90 киловата мощ на автомобила за младите водачи, да има ограничаване при новите водачи за шофиране от 22:00 до 06:00 ч., както и броят на контролните също да се понижат ", сподели още Ананиев.

Внесеният законопроект за надзор по пътищата на Димитър Найденов от ПП-ДБ цели повишение на административните наказания при нарушителите по пътищата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР