Комисията по петициите на Европейския парламент одобри днес предложение за

...
Комисията по петициите на Европейския парламент одобри днес предложение за
Коментари Харесай

ЕП ще гласува резолюция за пълното приемане на България в Шенген до средата на годината

Комисията по петициите на Европейския парламент утвърди през днешния ден предложение за резолюция, в която се приканва доникъде на годината да бъде признато решение за цялостното присъединение на България и Румъния към Шенген, написа Българска телеграфна агенция.

Очаква се документът да бъде гласуван в пленарната зала до края на април. Предлага се Екологичен потенциал да призове Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз да бъде признато допустимо най-скоро и не по-късно от средата на годината решение за цялостно отпадане на инспекциите по вътрешните шенгенски граници за България и Румъния. Предвижда се евродепутатите да изискат от Европейската комисия да предложи неотложно въвеждането на наложително предписание инспекциите на товарните коли по вътрешните граници на Европейски Съюз да траят по една минута на камион, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

В документа се отбелязва, че към този момент стотици товарни коли престояват по вътрешните граници на Европейски Съюз в извънредно дълго изчакване поради инспекциите, за които не е избрана законодателно пределна дълготрайност. Липсата на задоволително благоприятни условия за инспекции по границите води до скупчването на опашки, а това предизвиква утежняване на здравето на водачите и на сигурността при тяхната работа, и покачва цените за тяхната активност. Изчакването по границите води до загуби от стотици хиляди евро за бизнеса, до замърсяване на въздуха, утежняване на качеството на водите и до шумово замърсяване, като изключително обезпокоително е ситуацията по границите със страните от Западните Балкани, се показва в утвърждения през днешния ден текст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР