Комисията по културно и духовно развитие към Общински съвет –

...
Комисията по културно и духовно развитие към Общински съвет –
Коментари Харесай

Над 150 улици във Варна ще са с нови имена

 Комисията по културно и духовно развиване към Общински съвет – Варна взе решение за назоваване на улици в селищните формирания " Телевизионна кула “, " Акчелар “ и " Манастирски хълм, Бялата чешма и Дъбравата “. По този метод над 150 улици, които до неотдавна са били указвани посредством осеви точки, ще получат имената на артисти и дейци на културата, както и на географски  и исторически обекти.

Сред  предложенията  са имена като Христо Христов –  дълготраен артист, изиграл над 120 функции в държавна такса “Стоян Бъчваров “ – Варна, както и Станчо Станчев – режисьор във Варненския спектакъл. Улици ще носят името на Братя Райкови – основателите на емблематичния детски спектакъл " Щурче “ и  Петър Попйорданов (Чочо Попйорданов) – прочут наш сценичен и киноактьор, притежател на голям брой номинации и награди.

Част от имената за Следствен отдел към окръжна прокуратура " Акчелар “ включват това на българския сценичен режисьор Стоян Камбарев, чието име носи и камерната сцена в държавна такса " Стоян Бъчваров ". Присъства и името на Данаил Мишев, артист с над 100 функции на сцената на Варненския трагичен спектакъл - притежател на медал " Кирил и Методий “ и две награди " Варна “. Ще има и улица Георги Русев –  в памет на известния български артист, притежател на премия " Икар “ и " Аскеер “ за изцяло творчество. Други известни имена, които бяха признати са на българските артисти Виолета Гиндева, Григор Вачков, Кирил Господинов. 

Най-много -121 нови обозначение на улици ще има са в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Манастирски хълм, Бялата чешма и Дъбравата “. Те ще са на обекти с географско и историческо значение. По този метод, по метода на назоваване на улиците, селищните формирания ще се оформят като тематични гнезда.

Решението ще бъде взето дефинитивно на съвещание на Общински съвет-Варна. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР