Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА беше много

...
Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА беше много
Коментари Харесай

Сурови наказания за Байерн и Олимпик Марсилия

Комисията по надзор, нравственос и дисциплинираност на УЕФА беше доста строга в последните си дисциплинарни решения, като най-засегнати от тях са Байерн Мюнхен и Олимпик Марсилия.

Баварците са осъдени в резултат на мача с Лацио на „ Олимпико “, по време на който почитателите им палеха факли и хвърляха предмети по пистата, както и за аления картон на Дайо Упамекано.

Като начало УЕФА реши да извърши отсрочената дисциплинарна мярка, наложена от контролния, етичния и дисциплинарния орган на 16 октомври 2023 година Затова на баварците може да им бъде наложена възбрана да продават билети на почитателите си за идващото си домакинство от европейските клубни шампионати след реванша с Лацио от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Германският клуб също по този начин ще бъде санкциониран с общо 50 750 евро поради държанието на почитателите си на мача в Рим., а Дайо Упамекано няма да има право да играе в реванша с Лацио.

Олимпик Марсилия също беше грубо санкциониран вследствие на първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа против Шахтьор Донецк на 15 февруари.

УЕФА санкции Олимпик Марсилия с 50 000 евро в допълнение към възбраната за продажба на билети на гостуващите му почитатели за идващия мач от шампионатите на УЕФА поради палене на факли. В този случай тази възбрана отпада за изпитателен период от две години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР