Комисията по електронно управление и информационни технологии ще изслуша в

...
Комисията по електронно управление и информационни технологии ще изслуша в
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат Константинова, настоящия и бившия шеф на „Български пощи“

Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии ще изслуша в сряда, 11 май, вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова , в чийто сектор попадат " Български пощи ", съобщи БГНЕС.

За проблемите в активността на пощите депутатите ще изслушат някогашния шеф на сдружението Деян Дънешки , както и сегашния, назначен преди няколко дни – Богдан Теофанидис .

Преди тримата депутатите ще задават въпроси към министъра на електронното ръководство Божидар Божанов.

В последните седмици Български пощи са една от горещите тематики. В началото на месеца беше разпоредена цялостна инспекция на държавното сдружение, което претърпя срив след хакерската офанзива . Всичките над 2 900 пощенски станции в страната, както и сървърите за аварийни копия, бяха извадени отвън строя от вирус, чийто почерк е съветски.

Освен проблем с постоянните услуги, максимален проблем се оказа изплащането на пенсиите. Заради това този месец се наложи изплащането им по описи по ведомост и по сегашен адрес, регистриран в Национален осигурителен институт.

Междувременно Министерски съвет изиска " Български пощи " да бъдат включени в листата със стратегически обекти, които ДАНС да ревизира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР