Комисията на ООН по наркотичните вещества премахна канабиса и смолата

...
Комисията на ООН по наркотичните вещества премахна канабиса и смолата
Коментари Харесай

ООН: Марихуаната не е опасен наркотик

Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции отстрани канабиса и смолата от канабис от листата на наркотичните субстанции от съответната спогодба от 1961 година

В същото време марихуаната ще остане обект на надзор в сходство с наредбите на Конвенцията, оповестиха от Организация на обединените нации. Това решение е взето по рекомендация от предходната година на Световната здравна организация. СЗО също по този начин предлага премахването на главните канабиноиди (като дронабинол) от описите на психоактивните субстанции от 1971 година, само че Комисията на Организация на обединените нации отхвърли предлагането. Организацията е оставила канабиноидите под интернационален надзор. Самият канабис е приет от Организация на обединените нации като лекарство с лечебни свойства, написа в. The New York Times, базирайки се на английски пратеник. Наркотикът е изключен от листата на най-опасните опиати (като хероин), което ще разреши медицински проучвания в тази област.

Решението може да работи като катализатор още повече страни да легализират “тревата ” за здравна приложимост, което постоянно води и до преразглеждане на развлекателната й приложимост.

В момента над 50 страни по света са приели стратегии за лековит канабис. Канада, Уругвай и 15 щата на Съединени американски щати са легализирали развлекателното потребление на марихуаната, сходни закони има и в Мексико и Люксембург.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР