Комисия, председателствана от тайландския премиер Прают Чан-о-ча, одобри генерален план

...
Комисия, председателствана от тайландския премиер Прают Чан-о-ча, одобри генерален план
Коментари Харесай

Строят умен град в екзотична държава

Комисия, управлявана от тайландския министър председател Прают Чан-о-ча, утвърди общоприет проект за построяването на високотехнологичен град в региона Хуай Яй на провинция Чонбури. Новият план, който към момента не е наречен, ще бъде осъществен на повърхност от 2340 хектара. Инвестицията е на стойност 1,34 трилиона бата (37 милиарда USD).

Тайланд възнамерява да построи образован град в промишлен център покрай Банкок. Проектът към този момент е привлякъл милиарди долари вложения от международни автомобилни, роботизирани, медицински и логистични компании. " На нейна територия ще се появят 5 бизнес центъра ", сподели пред кореспонденти генералният секретар на Източния стопански кулоар Канит Сангсубхан.

Новият бизнес регион ще бъде главен център за районни корпоративни централи, финансов център и зона за развиване на прецизна медицина, интернационално проучване и развиване и промишлености като чиста сила и 5G технология.

Според Канит, жилищният квартал на новия град ще бъде планиран да побира 350 000 души за интервала до 2032 година и ще обезпечи разкриването на 200 000 работни места. Според него, жителите ще бъдат заети най-вече в индустриалния бранш, който би трябвало да притегли вложения от към 2,2 трилиона бата през идните 5 години.

„ Новият град ще бъде подобаващ за живеене на хора от ново потомство и ще се трансформира в главен бизнес център. Създадохме този нов план, с цел да компенсираме загубите на Тайланд по време на пандемията “, посочи Канит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР