Комисия от експерти на Община Карлово влиза в понеделник в

...
Комисия от експерти на Община Карлово влиза в понеделник в
Коментари Харесай

След бедствието: Експерти описват щетите от потопа в Бегунци

Комисия от специалисти на Община Карлово влиза в понеделник в Бегунци, с цел да опише вредите от поройния дъжд, който заля селото през вчерашния ден в късния следобяд. Кметството и общината ще търсят помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне при бедствия и повреди. Това заяви заместник-кметът на Община Карлово Данка Люртова.

Близо час и половина пороен дъжд се изсипа над Бегунци. Пороят засегна единствено селото, в близките обитаеми места Пролом, Баня, Ведраре и Домлян количеството дъжд бе на половина по-малко.

За борени минути улиците се трансфораха в непроходими реки, дълбоки над половин метър. Водата повдигна асфалтът, тук-там улиците станаха непроходими дерета. Кметът на селото Петко Комитов изиска една от тях да бъде затворена за коли, а в друга рововете от пороя са толкоз дълбоки, че хората даже пешком мъчно стигат до къщите си.

Селската река Мъртвицата преля, излезе от коритото си и водата от улиците нямаше къде се оттече. Това е една от аргументите доста дворове в ниската част на селото да се наводнят.

Преди няколко години по същото време на годината над Бегунци се изсипа убийствена за реколтата градушка, тогава пострадаха насажденията и посевите. Сега вредите са по улиците, а ние не можем да ги ремонтираме, съобщи кметът на селото.

След като опишем вредите общината ще изготви план за възобновяване на развалените улици на Бегунци и ще го представим в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, съобщи заместник-кметът на община Карлово Данка Люртова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР