Комисия държавни експерти от Дирекция Туристическа политика при Министерството на

...
Комисия държавни експерти от Дирекция Туристическа политика при Министерството на
Коментари Харесай

Плевенският туристически център вече е сертифициран

Комисия държавни специалисти от Дирекция „ Туристическа политика ” при Министерството на туризма откри на място, че Центърът напълно дава отговор на условията, регламентирани в Наредба № 2 на Министерството на туризма за единните стандарти и за организацията на активността на туристическите осведомителни центрове и Националната мрежа на сертифицираните туристически осведомителни центрове.

Сред най-важните условия за получавана на документ са Центърът да се намира в централната част на града, да е наоколо до културно-исторически обекти, да поддържа лична Интернет страница, да има подготвен екип, който да владее непознати езици, да предлага безвъзмездни рекламни материали за забележителностите на общината, да има обезпечена налична среда и паркомясто за хора с увреждания. Нещо повече – плевенският Туристически център единствен от останалите 14 сертифицирани в страната разполага с киоск, предоставящ информация на български, британски и съветски език за културно-историческите обекти; естествените забележителности; местата за настаняване, хранене и развлечения; висшите образователни заведения, телефоните на Спешна помощ и ОД на МВР; разписанията на градския и извънградския превоз и други В уеб страницата на Центъра и киоска ежеседмично се актуализира програмата за идни културни и спортни събития в община Плевен.

         След приемане на документа следва да бъдат сложени указателни осведомителни табели за местонахождението на Центъра при входовете в Плевен и в централната му част.

         Наличието на документа обезпечава регистриране на Центъра в Националния туристически указател и Националната мрежа на сертифицираните туристически центрове у нас и отрежда място на община Плевен като туристическа дестинация на картата на България, респективно и на тази на Европейския съюз. Служителите в Центъра към този момент би трябвало да показват в Министерството на туризма ежемесечни доклади за броя гости в културно-историческите обекти, броя на нощувалите и броя на посетилите Центъра.

         Срокът на годност на документа е 5 години, след което ще бъде извършена нова процедура според Наредба № 2 на Министерството на туризма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР