Комисиите по промишленост, изследвания и енергетика и по култура в

...
Комисиите по промишленост, изследвания и енергетика и по култура в
Коментари Харесай

ЕП одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар

Комисиите по индустрия, проучвания и енергетика и по просвета в Европарламента утвърдиха единомислещо кандидатурата на българския претендент за Европейска комисия Мария Габриел, която е претендент за поста еврокомисар с сектор „ Иновации и юноша “, заяви БНР. Изслушването на българската бе в понеделник вечер.
Въпреки рецензиите към името на ресора „ Иновации и юноша “ представянето на Габриел бе оценено високо. И двете комисии бяха сериозни към това, че в името на портфолиото липсват „ просвета “ и „ научни проучвания “.
Очакваме Габриел да претвори думите си каузи. Образованието, проучванията, нововъведенията и културата са основни за Европа и ние настояваме за съответни дейности съгласно създадения дневен ред. Това се споделя в Туитър-акаунта на групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал.
Очаква се въпроси да зародят с ресора на гръцкия претендент за Европейска комисия Маргаритис Схинас – „ Защита на европейския метод на живот “, както и да се види новото предложение на Румъния за еврокомисар по превоза, откакто правната комисия отхвърли Рована Плумб поради спор на ползи.
Снощи се разбра, че Унгария към този момент е предложила нов претендент за „ Съседство и разширение “ – Оливер Вархей, откакто Ласло Трочани бе отритнат също за спор на ползи.
На основата на рекомендациите на комисията, на 17 октомври Председателският съвет ще вземе решение дали Екологичен потенциал е получил задоволително информация, с цел да разгласи процеса на чуванията на всички комсари за завършил. Ако казусът е подобен, пленарната зала ще организира гласоподаване по отношение на цялостния състав на Европейската комисия на 23 октомври в Страсбург.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР